W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Potassium Gluconate

Potassium Gluconate

Gluconat de Potasiu

cod 1132

 

 

 

 

Pret

Catalog   55.01 lei

 

 Supliment alimentar pentru completarea necesarului de potasiu, necesar sustinerii sanatatii inimii, celulelor sanguine si a celor nervoase.

Flacon cu 100 tablete/90,79 g

Compozitie/capsula (907,9 mg): gluconat de potasiu – 592,9mg (cu 99 mg potasiu), excipienti: celuloza, fosfat dicalcic, ulei vegetal hidrogenat. Fara coloranti si arome artificiale.

Mod de administrare

cate 1 capsula de 2 ori pe zi, dupa mesele principale. A nu se depasi doza zilnica recomandata.  

Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor sub 3 ani. A se pastra la temperatura camerei, ferit de umiditate si de lumina directa a soarelui. 

Producator RBC LIFE SCIENCES Inc., SUA

Importator S.C. CORAL ROYAL CLUB S.R.L., str. Maramures, nr. 24B, Otopeni, Jud. Ilfov.

Produs notificat la Institutul de Bioresurse Alimentare (nr. AA 3214/2009)

 

Produsul  „Potassium Gluconate”este necesar pentru menţinerea unui nivel optim de potasiu în organism. Reglează presiunea osmotică, activitatea sistemului cardiovascular şi nervos. Este recomandat adepţilor dietelor cu conţinut redus de calorii, ai exerciţiilor fizice şi vârstnicilor.

Potasiul reprezintă ionul intracelular de bază, în timp ce ionul intercelular de bază este sodiul. Potasiul şi sodiul sunt responsabili în menţinerea presiunii osmotice în organism; nivelul prea ridicat sau scăzut al acestora este periculos pentru viaţă.

Acţiunea componentelor active

Rolul de bază al potasiului constă în menţinerea concentraţiei şi funcţiilor fiziologice ale magneziului – principalul microelement al inimii.

Potasiul scade excitabilitatea şi conductivitatea muşchiului cardiac, iar reducerea nivelului de potasiu în sânge duce la pericolul apariţiei de aritmii.

Potasiul joacă un rol important în procesele de transmitere a impulsurilor nervoase către muşchi şi în formarea de acetilcolină – mediator al impulsurilor nervoase. Reduce riscul de apariţie al sindromului de oboseală cronică, îmbunătăţind alimentaţia creierului cu oxigen.

Potasiul contribuie la deshidratare, ajutând la reducerea edemelor. Concurând cu ionul de sodiu în organism, potasiul are o funcţie antisclerotică, împiedicând ionii de sodiu să se acumuleze pe pereţii vaselor.

În cazul unei alimentaţii raţionale, a consumului de alimente sănătoase, în organism ajunge o cantitate suficientă de sodiu şi potasiu. Pentru un schimb normal de substanţe, în raţia alimentară trebuie menţinută o proporţie între potasiu şi sodiu de 1:2.

În cazul insuficienţei de potasiu, sodiul „absoarbe” în spaţiul intercelular o cantitate excesivă de lichid, ducând la formarea de blocaje, edeme, scade aportul de substanţe nutritive în celule, încetineşte eliminarea metaboliţilor din celule. Numai consumul suficient de potasiu poate neutraliza acţiunea dăunătoare a excesului de sodiu în organism.

Ţinând cont de tendinţa de a consuma în alimentaţie o cantitate însemnată de sare de bucătărie, duce la creşterea necesarului de potasiu care trebuie suplimentat sub formă de produse ce conţin potasiu sau prin aportul suplimentelor alimentare.

Dereglarea concentraţiei de potasiu la nivel celular se observă în afecţiunile cronice ale rinichilor, sistemului cardio-vascular, tractului gastrointestinal (însoţite în special de diaree şi vărsături), glandelor de secreţie internă şi în alte patologii. Deficitul de potasiu poate fi provocat şi de stresul emoţional şi fizic, consumul de diuretice, care elimină potasiul din corp.

Carenţa de potasiu se manifestă, în primul rând, prin dereglări ale sistemului neuromuscular şi cardiovascular (somnolenţă, slăbiciune, atonie musculară, aritmii, încetinirea ritmului cardiac).

Utilizare

„Potassium Gluconate”este necesar pentru profilaxia

  • dereglării activităţii SNC;
  • afecţiunilor cardiovasculare;
  • afecţiunilor cronice ale rinichilor;
  • urmărilor stresului emoţional sau fizic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *